Left Fortsæt med at handle her
Ordre

Din kurv er i øjeblikket tom

You might like
Produkt
1000 kr
Tilføj til Kurv
Promotion
Read more

Caravinsérail

Fakta og vine

LES VIGNÈRES (SYDRHÔNE)

Négociant: Vinkøbmand, der opkøber vine, most eller druer fra vinbønder, for at lave sin egen vin og sælge den under eget navn . Køb af vine hos vinbønder i området omkring Mont Ventoux. Produktion ca. 150.000 fl. om året. Grundlagt: 2002 Ansvarlig: Xavier Logette Dyrkningsmetoder: økologisk Profil: Mindre négociant-hus, som har specialiseret sig i vine fra Ventoux-området. Høj value-for-money. Stil: Mørke, moderne let drikkelige vine dog med dybde og nuancer.

 

 Rødvin
 • Ventoux “Cascavel” 2015: 40% Grenache 30% Syrah 30% Carignan
 • CDR Villages Sablet “Cascavel”2015: 60% Grenache 20% Syrah 15% Mourvèdre 5% Cinsault
 • Galets & Chênes Truffiers – A.O.P. Cotes du Rhône rouge 2017: 70% Grenache 15% Mouvedre 15% Syrah
 • Vacqueyras “Cascavel” 2015: 70% Grenache 20% Mouvedre 10% Syrah
 • Châteaneuf du pape rouge Les Terroirs des papes 2014: 80% Grenache 15% Syrah 5% Mouvedre
Hvidvin
 • Luberon Blanc “Cascavel” 2015 Clairette: 38%, Ugni blanc
  38%, Grenache blanc 19%,
  Rolle (Vermentino) 5 %
Rosévin
 • Côteaux d’Aix Rosé “Cascavel” 2017: Grenache 85%, Syrah 15%

Lille vinfirma med udgangspunkt i Ventoux

Huset Caravinsérail et en lille négociant [: Vinkøbmand, der opkøber vine, most eller druer fra vinbønder, for at lave sin egen vin og sælge den under eget navn :] med base i Les Vignères, 20 km sydøst for byen Avignon. Caravinsérail har specialiseret sig i vine fra Ventoux-området, et distrikt opkaldt efter det knap 2.000 m. høje bjerg Mont Ventoux eller ”Provences Kæmpe”, som man også kalder det.

 

Caravinsérail blev grundlagt i 2002 med det formål at udbrede kendskabet til dette stadig alt for ukendte vinområde, som producerer nogle yderst interessante vine – ikke mindst, når man tager de lave priser i betragtning. Huset ejer ikke selv vinmarker og producerer ingen druer, men køber i stedet for vine fra en håndfuld nøje udvalgte vinbønder og markedsfører dem under eget label.

Der er tale om en klassisk négociant-model, hvor en aktør med markedsekspertise køber varen hos dem, som er gode til at producere dem, men ikke nødvendigvis har afsætningsmulighederne eller ønske herom. Caravinsérail adskiller sig fra mange andre négocianter ved sin lille størrelse (kun ca. 150.000 fl. / pr. år) og sit fokus fra starten på Ventoux-området, som bunder i grundlæggernes meget stærke lokale ekspertise.

Caravinsérail tilbyder et sortiment af skønne vine – fra de charmerende og ukomplicerede til de mere ambitiøse – som illustrerer perfekt det, som Ventoux har at byde på: intense sydlandske vine med en frisk og afbalanceret karakter til særdeles attraktive priser.

Ventoux – et attraktivt område med glimrende, afbalancerede vine til lave priser

Friskheden i vinene kommer fra de kølige luftstrømninger, der bliver skabt af det høje bjerg. I en periode med markant klimaopvarmning, hvor mange vine fra Sydfrankrig og Sydeuropa generelt har udfordringer med høje alkoholprocenter og tyngde, er friskheden i vinene fra Ventoux en stor fordel for disse vine.

De særdeles attraktive priser, skyldes ikke en mangel på kvalitet, men nok mest – stadig i dag og på trods af unægtelige kommercielle succeser – en mangel på kendskab til området og dets potentiale samt en mangel på et klart image blandt forbrugere og meningsdannere. De bedste vine herfra udgør derfor (så længe det varer) noget af det bedste value-for-money i hele Rhônedalen.

Caravinsérail – et hus under forandring

Vi har haft fornøjelsen af at arbejde med Caravinsérail siden 2004 og har haft en betydelig succes med deres vine blandt andet på restaurationsmarkedet. Vi er tilfældigvis også kommet til at have en lille indflydelse på dets historie. Under en middag i København i 2013, hvor vi havde inviteret ham og et par andre, fortalte den nuværende ejer, at han ønskede at sælge firmaet. Til bords sad også Xavier Logette, som er eksportansvarlig for en anden af vores leverandører, Château Gigognan i Châteauneuf-du-Pape. De to klingede godt sammen, og efter et par års samarbejde har Xavier Logette overtaget Caravinsérail.

 

Dette kommer til at betyde nogle interessante ændringer for huset, som kommer til at udvide sit sortiment med vine fra flere andre steder i det sydlige Rhône og i Provence, samt at der bliver sat endnu større fokus på økologiske vine.

 

Det bliver derfor spændende at følge Caravinsérails udvikling i de kommende måneder og år.

Download: FACT SHEETS