Left Retourner au magasinage
Commande

Votre panier est vide

Tu pourrais aimer
Produit
1000 kr
Ajouter au panier
Promotion
En savoir plus

Francis Boulard FilleFakta og vine

Champagne Francis Boulard & Fille er et mikrodomæne på blot 3 ha., men der er til gengæld tale om champagner af den ypperste kvalitet. Der er stor variation i vinenes karakter, fra lette og rene til fyldige og komplekse, grundet domænets forskellige terroirs og druetyper (Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier). Huset er grundlagt af den ambitiøse Francis Boulard (og hans datter), der i 2009 brød ud fra det større familiedomæne Domaine Raymond Boulard for at satse på en økologisk og traditionel produktion med markpleje og kælderarbejde i Haute-Couture kategori. Huset ”Champagne Francis Boulard & Fille” er et lille familiedomæne på blot 3 ha., som befinder sig i Cauroy-les-Hermonville, en lille by i området Massif de Saint-Thierry, nord for Reims. Far Francis og datter Delphine fremstiller blot 30.000 flasker om året, men hvilke flasker! Der er tale om nogle af de meste raffinerede og reneste terroir-vine, der overhovedet produceres i Champagne.

Køb deres vine her


Produkter
  • Champagne Blanc de Blancs Brut Nature VV 100% Chardonnay
  • Champagne Grand Cru Grande Montagne ekstra Brut 2009 100% Chardonnay
  • Champagne Les Murgiers Extra Brut MG 100 % Pinot Meunier
  • Champagne Les Murgiers Extra Brut ½ flasker 100% Pinot Meunier
  • Champagne Rosé Extra Brut 2012 70% Pinot Noir 30 % Pinot Meunier
  • Champagne Les Rachais 2011 Brut Nature 100% Chardonnay

 

HAUTE-COUTURE PRODUKTION, ØKOLOGI, BIODYNAMIK OG MINERALITET.

Målet for Francis og Delphine Boulard er at udtrykke de talrige nuancer, der er indkapslet i terroirerne og druerne. Dette sker ved hjælp af markpleje og kælderarbejde i Haute-Couture kategori. Hver vinstokke, hver drueklase, hvert fad og hver flaske får Francis’ og Delphines fulde opmærksomhed og bliver plejet efter behov. Her er man så langt, som man kan være, fra den industrielle masseproduktion, der kendetegner det meste af Champagne-regionen. Dyrkningen er økologisk og biodynamisk og følger månekalenderen.

Alt er gjort for at understøtte det levende økosystem i markerne: ingen herbicider og pesticider, naturlig kompost, anvendelse af plantepræparater. Markerne bliver pløjet 4-6 gange om året, for at holde ukrudt væk – med brug af heste dér hvor traktoren ikke kan køre. I perioder får græsset til gengæld lov til at gro frit, så det kan opsuge eventuel overskydende regn og beskytte jorden mod erosion. Dette skaber også en sund konkurrence for vinplanterne, som dermed må søge vand og næring længere ned i undergrunden. Dette favoriserer stokkenes forankring i jordbunden og dermed en tydeligere mineralsk karakter og en større kompleksitet.

 

 

TRADITIONEL, IKKE-INTERVENTIONISTISK VINIFICERING

Når der er blevet knoklet hårdt i et helt år for at høste perfekt sunde druer, er det altafgørende, at disse bliver behandlet blidt og skånsomt på vej til og i kælderen. Her er Francis Boulard tilhænger af ikke-interventionistik vinificering. Eller som han udtrykker det med en let underdrivelse: ”vores arbejde i kælderen består sådan set i at hælde noget most i nogle barriques”. Med andre ord skal vinene lave sig selv – dog under skarpt opsyn, så der ikke opstår bakterieproblemer, oxidering eller andet, der kunne ødelægge vinenes rene og præcise smag. I praksis, betyder det, at der ikke bliver brugt industrielt gær – udelukkende druernes egen gær – og at brugen af svovl holdes på et minimum.

Samtlige vine gærer på gamle egefade og undergår en malolaktisk gæring, som afrunder smagen og skaber yderligere kompleksitet og vinøsitet. Efterfølgende er det en lang lagring på bundfaldet (”lies fines”) på flere år, som klargør vinene og forfiner boblerne, inden flaskerne bliver klar til salg. I tråd med familiens ønske om at ”lade terroirerne tale” i stedet for at sløre deres identitet, får vinene ingen eller kun en let dosage på maksimum 5 gr. sukker per liter. Der bliver brugt koncentreret druemost i stedet for roesukker for ikke at indblande fremmede stoffer og dermed denaturere vinene.

For at opsummere kan man sige, at kvaliteten hos Francis Boulard & Fille beror på nogle rigtigt gode druer, som kommer fra rigtigt gode terroirs, der er naturligt plejet. Den enorme dedikation og summen af alle de bittesmå tiltag og beslutninger i hverdagen samt en konstant søgen efter perfektionen, er det, der løfter vinene til eliteniveauet.

 

 

HØJE AMBITIONER OG NY START I EN ALDER AF 57 ÅR

Vinene er på det niveau, hvor de befinder sig i dag, fordi Francis Boulard er en ambitiøs mand, som ikke stiller sig tilfreds med blot det ”gode”. Francis drev indtil 2009, sammen med sin bror og sin søster, Domaine Raymond Boulard. Domænet var opkaldt efter deres far, som begyndte at aftappe champagne tilbage i 1952 for at sælge det under eget navn.

 

 

INSPIRATION FRA BEDSTEFAR

For mange repræsenterer økologi og biodynamik det nyeste moderne. Francis Boulard ynder at fortælle, at hans kærlighed til faget stammer fra hans bedstefar Julien, som bla. lod ham drive plovhesten ”Bijou” Da Francis var omkring 14 år. Bedstefaren dyrkede sine marker på en naturlig måde – den eneste man kendte til indtil årene efter Anden Verdenskrig – og fulgte månens faser.

I dag er det datteren Delphine Boulard der har overtaget den daglige drift af dette Domaine, hvor hun med stor succes viderefører stilen.

Download: FACT SHEETS

Champagne Petraea Brut Nature MMVII
Champagne Rosé Noir et Blanc Extra Brut
Champagne Blanc de Blancs Brut Nature
Champagne Blanc de Blancs VV Brut Nature