Left Retourner au magasinage
Commande

Votre panier est vide

Tu pourrais aimer
Produit
1000 kr
Ajouter au panier
Promotion
En savoir plus

PASCAL DOQUET

Fakta og vine

 

   

Køb deres vine her
 Produkter
  • Champagne Arpège Extra Brut 100 % Chardonnay
  • Champagne Horizon Brut 100 % Chardonnay
  • Champagne Horizon Brut MG 100 % Chardonnay
  • Champagne GC Diapason Extra Brut 100 % Chardonnay
  • Champagne Premier Cru Rosé Anthocyanes Extra Brut 48 % Pinot Noir 52 % Chardonnay
  • Champagne Premier Cru Vertus Brut 2006 100 % Chardonnay
  • Champagne Premier Cru Vertus Brut 2008 100 % Chardonnay
  • Champagne GC Le Mesnil 2006 100 % Chardonnay
  • Champagne GC Le Mesnil 2008 100 % Chardonnay
  • Champagne GC Le Mesnil Vertikal kasse med 1995, 1998, 1999, 2002, 2004, 2005

CHARDONNAY-SPECIALIST

Vertus og Bergères-les-Vertus samt Le Mesnil-sur-Oger er en del af området Côte des Blancs og er naturligvis, som navnet indikerer beplantede med Chardonnay. Pascal Doquet dyrker dog en smule Pinot Noir i Vertus – hvor Pinot har historisk været ret udbredt – som primært bruges til produktionen af husets fremragende rosé. Markerne i Perthois-egnen består ligeledes af Chardonnaydruer. Så bortset fra sjældne undtagelser i visse årgange hvor nogle champagner kan indeholde lidt Pinot Noir, er det Blanc de Blancs-champagner [Champagne fremstillet udelukkende på druen Chardonnay], man får hos Pascal Doquet.

 

ERFARING OG STORE AMBITIONER

Selvom Domaine Pascal Doquet først blev etableret i 2004, er ejeren en erfaren mand. Pascal har dyrket druer og produceret vine siden 1982. Stedet var det samme: samme marker, samme kælder, men navnet var Doquet-Jeanmaire og domænet var ejet og ledet af Pascals far indtil 1995, hvor Pascal overtog styringen. Han havde dog sine to søstre, som medejere af familiedomænet. Da deres respektive aspirationer ikke var helt de samme, blev det besluttet i 2003, at den ambitiøse vinbonde skulle købe sig fri af sine søstre og fortsætte solo, så han kunne få frie hænder til at producere det, som han drømte om: store terroirvine i Champagne.

 

REVOLUTIONEN, SOM KOM FRA BOURGOGNE

Dengang for over et årti siden var der ikke mange producenter i Champagne, som havde den ypperste kvalitet som mål og terroiret som ledestjerne. Regionen var – og er stadig i dag – domineret af de store brands, som alle kender og ved siden af disse, er der et hav af små huse og domæner samt nogle kooperativer. Langt det meste af produktionen foregår efter industrielle metoder, som er milevis fra det præcise håndværk, man kan opleve på for eksempel de bedste domæner i Bourgogne.

 

SØGEN EFTER DET AUTENTISKE OG DET NATURLIGE

I denne tid var Pascal Doquet, som siden sine unge år havde læst Rudolf Steiner og biodynamikprincipperne og havde en stærk miljøbevidsthed i søgen efter en mere bæredygtig måde at producere vine på. Og en måde at få et tydeligere og klarere terroirudtryk i familiens vine. Pascal var inspireret af den ”nye” filosofi omkring at vende tilbage til det gode klassiske håndværk og han følte, at hans domænet's pragtfulde Grand Cru- og Premier Cru-terroirs potentiale var underudnyttet.

 

EKSTREMT DEDIKERET ARBEJDE I MARKERNE

Kvaliteten i Pascal Doquets vine kommer ikke ud af ingenting. Den kommer først og fremmest fra nogle rigtige gode marker og rigtige gode vinstokke, beliggende i de bedste terroirs i den sydlige del af Côte des Blancs samt Perthois-området. Derudover kommer den fra Pascals perfektionistiske arbejde i markerne. De plejes med stor kærlighed, som var det en have. Alle operationerne (som beskæring, pløjning, opbinding, afbladning, m.m.) udføres med den største omhu og faglige stolthed, stort set altid med Pascal i fronten. Metoden er økologi, og der bliver lagt stor vægt på forebyggelse af sygdomme via etablering af et stærkt økosystem omkring markerne. Det er fuldstændigt slående at se Pascal Doquets marker. Hvor normen i Champagne ellers er bar jord, sprøjtet fuldstændig fri for andre planter end vinstokke, er Domaine Doquets marker dækket med græs, vildt korn, blomster og den udsøgte ”vinstokkenes hvidløg”. Ligeledes finder man et hav af insekter, fugle og andre dyr, som f.eks. harer, der nyder disse grønne oaser.

Pascals vinstokke producerer kun et begrænset udbytte – typisk 30% lavere end reglerne tillader – men de giver til gengæld en saft, der er fuld af smag og ladt med undergrundens mineraler. Druerne høstes i hånden ved fuld modenhed. Netop dette er ikke en selvfølge i Champagne. Selvom vin på umodne druer ikke lyder så rart, er det desværre stadig ofte normen hos mange producenter i denne nordlige region. Den fulde modenhed giver naturligvis større vine med flere smagsdimensioner, men den indtræffer typisk også mellem ultimo september og primo oktober, hvor der er stor risiko for regn og råddenskab. Dette kan medføre tab af høst, da de rådne druer skal sorteres fra. Denne risiko accepterer man på Domaine Pascal Doquet. Hvis man vil fremstille store vine, skal man starte med at høste modne druer, selvom det betyder formindskede mængder.

 

 

PRÆCISION I KÆLDEREN

Pascal Doquet er faktisk lidt af en hippie, men en struktureret en af slagsen. Og i kælderen er hans holdning, at druernes perfekte kvalitet skal modsvares af den samme kvalitet og præcision i vinificeringen. Formålet er at udtrykke druernes kvaliteter og terroirernes karakter helt optimalt.

 

VINENES KARAKTER

Generelt kan man sige, at Pascal Doquets vine har en tydelig Chardonnay-profil: lette, rene og elegante. Dernæst smager de af der, hvor de kommer fra. Jordbunds- og eksponeringsforskelle mellem de forskellige terroirs sætter unægteligt deres præg på Doquets champagner.

Download: FACT SHEETS