Left Retourner au magasinage
Commande

Votre panier est vide

Tu pourrais aimer
Produit
1000 kr
Ajouter au panier
Promotion
En savoir plus

Domaine des Clos Perdus - NY

DOMAINE DES CLOS PERDUS

Fakta og vine

Les Clos Perdus betyder De Tabte Vinmarker og er navnet på dette lille vineri, der består af 32 spredte parceller. De udgør en fantastisk samling af højtkvalitative terroirs beplantet med en stor variation af druer, der giver vine med hver deres tydelige personlighed. Markerne ligger i et bjergrigt område, der mange steder er utilgængelig med traktor, hvorfor det meste markarbejde bliver lavet i hånden og til fods. Dette betyder at hver vinplante får meget opmærksomhed og det giver mulighed for at pleje de (ofte ret gamle vinstokke) til perfektion.

Køb deres vine her Rødvin Hvidvin Rosévin Rødvin
  • Corbières “Cuvée 141” 2016 50% Carignan 35% Grenache 15% Mouvedre
  • Perdus Mire la Mer 2015/16 65% Mouvedre 30% Carignan 5% Grenache
  • L’Année Rouge 2018 60% Grenache 30% Syrah 10% Carignan.
  • L’Extreme Rouge 2014 75 % Llendoner Pelut 25% Syrah
Hvidvin
  • L’Année Blanc 2015/18 65% macabeu 30% Grenache gris 5%Muscat
  • Extreme Blanc 2017 70% Grenache gris 25% Grenache blanc 5% Grenache noir
Rosévin
  • Côteaux d’Aix Rosé “Cascavel” 2017: Grenache 85%, Syrah 15%

DE TABTE VINMARKER

Les Clos Perdus betyder De Tabte Vinmarker og er navnet på et lille vineri, som befinder sig i byen Peyriac-de-Mer i appellationen Corbières i den sydligste del af Languedoc, ved grænsen til Roussillon.

Navnet Les Clos Perdus referer til de i alt 32 spredte parceller, som domænet består af, og som strækker sig fra Agly-dalen nordvest for Perpignan til Bages syd for Narbonne. Disse parceller er gradvist blevet opkøbt af domænets ejere siden opstarten i 2003 og udgør en fantastisk samling af højtkvalitative terroirs beplantet med en stor variation af druer. Kombinationen af disse varierede terroirs og druer er udgangspunktet for nogle fantastiske og yderst nuancerede hvid- og rødvine, med hver deres tydelige personlighed – vine, som vidner om områdets kæmpe potentiale.

TOP-TERROIRS OG GAMLE VINSTOKKE – HELT TILBAGE TIL 1898!

Når man tilføjer, at markerne ofte ligger i et afsondret bjergrigt område, og at terrænet typisk er meget stejlt og ujævnt og dermed umuliggør brugen af traktorer, forstår man, hvorfor producenter med en moderne produktivistisk tankegang, ikke var særligt interesseret i dem.

ATYPISKE VINBØNDER

Grundlæggerne af Les Clos Perdus, så gengæld nogle unikke muligheder i dem, samt muligheden for at erhverve førsteklasses vinjord inden for beskedne budgetrammer. Disse to mænd, Hugo Stewart og Paul Old, har, som navnene allerede afslører, en atypisk profil i det franske vinlandskab.

ØKOLOGI, BIODYNAMIK OG NATURLIG VINIFICERING

For at få liv igen i de gamle vinmarker og få det bedste ud af dem, har de to herrer valgt at arbejde økologisk og biodynamisk. Der bliver derfor hverken brugt pesticider, herbicider, fungicider eller gunstig gødning – ligesom der bliver anvendt forskellige naturlige ekstrakter samt plante- og algepræparater for at understøtte jordbundens liv og styrke planterne. Der bliver også arbejdet efter månekalenderens retningslinjer for at respektere naturens naturlige cyklus.

Fordi mange marker ikke er tilgængelige for traktorer, foregår langt det meste af arbejdet i hånden og på gåben. Dette betyder, at folk hos Les Clos Perdus bruger enormt meget tid i deres marker og kun bevæger sig langsomt gennem dem, og dermed at der er stor opmærksomhed på hver enkelt vinstok. Dette giver mulighed for at pleje stokkene og druerne til perfektion – og som bekendt starter perfekte vine med perfekte druer!

Efter omkring 10 års kærlig behandling kan man konstatere effekten af biodynamikken i vinene i form af mere dybde, mere friskhed, mere mineralitet og generelt mere energi. Frugten er ikke længere altdominerende i vinene, terroiret har nu fået sin plads.

For at lade terroiret komme til udtryk er holdningen hos Les Clos Perdus, at mennesket og teknikken skal træde i baggrunden. Som de udtrykker det på domænet: ”En vin skal afspejle en given årgang og et givent terroir. En god vinbonde er en, som er følsom nok til at indse et terroirs kvaliteter og habil nok til at lade disse udtrykke sig gennem vinen”. Dette gøres ved at manipulere råmaterialet og vinen så lidt som muligt.

Druerne høstes manuelt og transporteres med påpasselighed til kælderen. Presningen og arbejdet med mosten er nænsomt, og vinene får lov til at ligge med deres bundfald i lang tid, så denne kan berige smagen og teksturen. Vinene er normalt ikke klaret og kun let filtreret, så de ikke mister noget af deres karakter. Dette betyder, at især de røde vine kræver en vis lagring, før man kan nyde dem fuldt ud.

DE TRE HOVEDTERROIRS

De Tabte Vinmarker består af en stor samling af parceller med hver deres specifikke karakteristika. De kan dog grupperes i tre enheder:

Corbières Maritimes ved landsbyerne Peyriac-de-Mer og Bages med et varmt og tørt klima (dog med en smule kærkommen fugt fra havet), hvor især druen Mourvèdre trives optimalt.
Hautes Corbières ved Villesèque-des-Corbières og Saint-Jean-de-Barrou. Højtbelligende vinmarker med køligere vilkår og kalkjord, hvor Carignan og Syrah giver perfekte resultater.
Vallée de l’Agly i den nordligste del af Roussillon på skiferjordbund, som er excellent for Grenache Noir, Grenache Gris, Syrah, Maccabeu og Muscat.

LES CLOS PERDUS I DAG

På Les Clos Perdus hjemmeside kan man læse dette korte digt:

We shall not cease from exploration And the end of all our exploring Will be to arrive where we started And know the place for the first time T.S Eliot

Download: FACT SHEETS