Left Fortsæt med at handle her
Ordre

Din kurv er i øjeblikket tom

You might like
Produkt
1000 kr
Tilføj til Kurv
Promotion
Read more

DOMAINE BERSAN - NY

DOMAINE J.L. & J.C. BERSAN - AUXERROIS & CHABLIS

Fakta og vine

Familieejet domæne på 22 ha. med vinstokke der blev plantet i efterkrigstiden. De giver pga. deres høje alder kun begrænset udbytte per ha, men til gengæld er kvaliteten helt i top. Jean-Christophe Bersan, der har ansvaret for produktionen ved alt om vin, og har fokus på druerne og på at producere vine, som bygger på friskhed, rankhed og terroirets særlige mineralitet. Druerne er Sauvignon, Chardonnay, Aligoté, Pinot Noir og den unikke røde drue, César. Produktionen er naturlig og traditionel.

  Køb deres vine her Rødvin Hvidvin Rødvin
  • Côtes d’Auxerre Rouge 2017 100 % Pinot noir
  • Irancy 2015/2017 95% Pinot noir 5 % César
  • Irancy “Louis Bersan” 2015 100% Pinot noir
Hvidvin
  • Aligoté 2018 100 % Alligoté
  • Côtes d’Auxerre Blanc 2017 100 % Chardonnay
  • Côtes d’Auxerre Blanc “Louis Bersan” 2014 100 % Chardonnay
  • Chablis 2018 100 % Chardonnay
  • Chablis “Les Ouches” 2017 100 % Chardonnay

Saint Bris 2017 100 % Sauvignon blanc

Saint Bris “Mont Embrasé” 2015 100 % Sauvignon blanc

1000 ÅR GAMMEL HISTORIE

Domaine Bersan hører til i Saint-Bris en historisk landsby, som ud over vin er kendt for sine imponerende kældre bygget af munke for ca. 1.000 siden. Kældrene, som byder på optimal temperatur og fugtighed året rundt, bliver stadig brugt i dag af familien Bersan til at lagre deres vine. Det er et spændende syn og en særlig oplevelse at smage vin i disse historiske rammer.

GAMLE STOKKE OG KVALITETSDRUER

Domænet ledes i dag af Jean-Christophe Bersan, som har overtaget ansvaret efter sin far Jean-Louis, der dog stadig er aktiv på vingården. Begge har nydt godt af de højkvalitative vinstokke, som Jean-Christophes bedstefar Louis plantede i efterkrigstiden. En del af dem har selvfølgelig ikke overlevet til i dag, men der er ikke sket nogen generel oprivning og genplantning af hele marker.

AMBITIØS OG TALENTFULD UNG VINBONDE. ØKOLOGISK, TERROIRORIENTERET DYRKNING.

Jean-Christophe Bersan er en yderst skarp person. Han har en teknisk forståelse og et kendskab til vin både inden for eget område og udenfor, som kun de færreste har. Selvom hans virke i høj grad baserer sig på det traditionelle håndværk og en naturlig tilgang til produktion i både marker og kælder, forstår man hurtigt, at der ikke er noget på Domaine Bersan, der sker, fordi ”sådan har man altid gjort”. Alt er nøje overvejet, og der bliver konstant arbejdet med at forfine processerne og dermed fremstille bedre, renere og mere karakteristiske vine.

Jean-Christophes erklærede mål er: ”at producere vine, som har et stærkt terroirudtryk. Vine, som ikke er kopierbare andre steder. Vine, som bygger på friskhed, rankhed og terroirets særlige mineralitet.” Ifølge ham består 80% af hans arbejde i at frembringe druer, som kan komme igennem sorteringsbordet uden råddenskab og uden at bruge kemikalier i markerne. Jean-Christophe Bersan er uddannet først indenfor vindyrkning og senere som ønolog [:Masteruddannelse på universitetsniveau om vinproduktion med vægt på de kemiske og mikrobiologiske processer:]. Desuden har han en solid praktisk erfaring fra diverse praktikophold i både Bourgogne, Châteauneuf-du-Pape og New Zealand.

ARBEJDET I KÆLDEREN – AT FREMHÆVE TERROIR-SMAGEN I VINENE GENNEM EN NATURLIG OG TRADITIONEL VINIFICERING

Efter at have arbejdet hårdt i markerne for at frembringe sunde druer, som indeholder essensen af deres respektive marker, skal man ifølge Jean-Christophe, ”blot” lade terroirernes karakteristika komme til udtryk gennem vinificeringen og lagringen. Dette betyder, at vinbondens skal følge sine vine og indtage en understøttende ikke-interventionistisk rolle. Det svarer til en bager, som har lavet den bedst mulige dej med de bedste mulige ingredienser og som blot skal lægge dejen i ovnen, så den kan blive til et rigtigt godt brød. Med højkvalitetsmel og gær samt den rette æltning og den påkrævede hævetid, er der ikke brug for en masse tilsætningsstoffer, for at resultatet kan blive godt. Men det kræver selvfølgelig stadig opmærksomhed: temperaturen skal kontrolleres, bagetiden er ikke altid akkurat den samme, osv.

APPELLATIONERNE SAINT-BRIS, IRANCY OG CÔTES D’AUXERRE

Domaine Bersan producerer vin i nogle af de mindst kendte appellationer i Bourgogne. Sådan er det i hvert fald i dag. Historisk har vinene fra Auxerrois-området haft et stort renomé. Man kan for eksempel læse, at disse vine (i tørre årgange) i middelalderen blev betragtet som overlegne i forhold til vinene fra Beaune.

Download: FACT SHEETS