Left Fortsæt med at handle her
Ordre

Din kurv er i øjeblikket tom

You might like
Produkt
1000 kr
Tilføj til Kurv
Promotion
Read more

Domaine Rémy Gresser

Fakta og vine

Domaine Gresser er et domæne, der kan spore sin historie tilbage til 1520. Vingården har 11 ha marker i Andlau (Alsace) karakteriseret af en exceptionel variation i jordbundstyper, der sammen med de mange forskellige eksponeringer og højder skaber et hav af forskelligartede terroirs i verdensklasse. Domaine Gresser er (kompromisløs) certificeret økologisk og baserer arbejdet med vinplanterne på naturens gang og vejrets skiften. Gresser har bevidst valgt at arbejde med druer, der giver den bedste mulighed for at udtrykke terroiren præcist: Riesling, Gewurztraminer, Pinot Blanc, Pinot Gris, Sylvaner, Muscat og Pinot Noir.

 

Køb deres vine her


Produkter

Rødvin
 • Pinot Noir Brandhof 2016/2018
 • Clos de l’Ourse Pinot Noir 2014
Hvidvin
 • Kritt Riesling 2019
 • Duttenberg Riesling 2018
 • Duttenberg Sylvaner 2014
 • Kritt Pinot Blanc 2018
 • Pinot Blanc  “Saint-André”   2017
 • Pinot Gris Bandhof 2018
 • Brandhof Pinot Gris VT 2007
 • Kastelberg Riesling Grand Cru 2002
 • Kastelberg Grand Cru Riesling 2017
 • Kastelberg Riesling Grand Cru SGN 2006
 • Moenchberg Grand Cru Riesling 2015
 • Moenchberg Gewurztrauminer Grand Cru 2016
 • Wiebelsberg Riesling Grand Cru 2000
 • Wiebelsberg Grand Cru Riesling 2000 VT
 • Wiebelsberg Grand Cru Riesling 1999 VT
 • Wiebelsberg Grand Cru Riesling 2006 Vieilles Vignes
 • Wiebelsberg Grand Cru Riesling 2014
 • Wiebelsberg Grand Cru Pinot Gris 2013
 • Kritt Gewurztraminer 2017
 • Muscat Brandhof 2018
Mousserende
 •  Crémant d’Alsace

DOMÆNE GRUNDLAGT I 1667

Et imponerende stamtræ i indgangspartiet på Domaine Gresser viser, at familien har beskæftiget sig med vine, så længe man kan spore tilbage (år 1520). Selve domænet blev grundlagt i 1667, så man kan roligt tale om generationers erfaring i familien Gresser.

 

EXCEPTIONEL MOSAIK AF TERROIRS I ET AF ALSACE BEDSTE OMRÅDER

Vingården ligger midt i Andlau, en charmerende lille by, der befinder sig i den nordlige del af Alsace mellem Strasbourg og Colmar. Byen ligger i en smal dal omringet af højder på op til 400 m. og stejle skrænter. Disse højder udgør den østlige afslutning af bjergkæden Vogeserne og skaber et yderst gunstigt mikroklima, som muliggør fremstilling af højkvalitetsvine.

 

TERROIRET SOM FILOSOFI

Allerede i det 12. århundrede, under den mægtige Andlau abbedis ejerskab, konstaterede man, at de forskellige skråninger gav vine med forskellige karakter og opdelte markerne derefter. Denne arv er gået videre til nutidens producenter og det er netop denne bevidsthed, der styrer Rémy Gressers arbejde i dag.

 

ØKOLOGI OG BIODYNAMIK

For at kunne udtrykke naturen (jorden, eksponeringen, højden, vandforholdet, vinden, osv.) er det for Rémy Gresser nødvendigt at arbejde naturligt. Markerne har derfor været dyrket økologisk og biodynamisk siden slutningen af 90’erne (officiel certificering 2010). For Rémy Gresser gælder det om at skabe et miljø, der er favorabelt for vinstokkenes trivsel, så de kan producere sunde og modne druer på en naturlig måde. Der bliver lagt vægt på livet i jorden, som skal beskyttes, fordi det er dyrene (regnorme og diverse insekter) samt bakterierne, der omdanner de organiske elementer til næring, som planterne kan optage.

Plantediversiteten er også i fokus, fordi den skaber levebetingelser for en række rovdyr, der begrænser spredningen af ”skadedyr”, der kan true høsten. Derfor er 3 til 5% af markernes areal dækket med andre afgrøder – blandt andet frugttræer. Græsset og andre vilde planter får naturligvis også lov til at vokse, som en del af økosystemet. Græsset og de øvrige planter (urter, blomster, osv.) er nødvendige, fordi de holder på jorden og beskytter mod erosion, samtidigt med at de i sidste ende bliver til nærende kompost. Alt dette gør det muligt at dyrke uden brug af pesticider.

 

INGEN FAST OPSKRIFT

Der findes ingen faste opskrifter eller fastlagt kalender, når man går efter at avle førsteklasses druer på en naturlig måde. Vejrbetingelserne ændrer sig i løbet af vækstsæsonen og alle årgangene er forskellige. Dette indebærer som forklaret ovenfor, at Rémy Gresser konstant skal tilpasse sin måde at dyrke på. I våde perioder skal stokkene f.eks. tyndes for blade for at give en god luftcirkulation og tørring (og dermed undgå råddenskab), mens man i meget solrige perioder skal lade bladene vokse for at give druerne skygge.

I en økologisk produktion bruger man kun naturlige midler til at beskytte planterne. I meget fugtige perioder, hvor vinen fx er truet af meldug, behandles der med de naturlige midler svovl og kobber, der påføres planterne manuelt udefra. Men det betyder også at i meget regnfulde perioder, må Rémy og hans team ud og behandle planterne efter hver eneste byge, fordi den beskyttende opløsning bliver skyllet af bladene. Konventionelle producenter, som anvender kemikalier for at beskytte deres høst, er i mindre grad underlagt naturens luner. De anvender primært systemiske midler, som bliver absorberet gennem rødderne og beskytter planterne indefra og i længere tid.

 

Dette får Rémy til at udtale:

”Konventionel vindyrkning styres i høj grad fra et skrivebord ofte i samarbejde med en konsulent fra kemikaliefirmaerne. Der bliver etableret en behandlingskalender for hele året baseret på kemikaliernes virkningsvarighed i planterne og ikke på det aktuelle behov. Derimod skal jeg, som økologisk og biodynamisk producent, bruge min tid i markerne for at finde ud af, hvad hver enkelt plante har brug for. Og da vi ikke har så stærke midler til rådighed som den konventionelle produktion, er vi tvunget til at sørge for at forebygge problemerne frem for kun at behandle dem”.

 

MINERALITETEN I DOMAINE GRESSER VIN

Det mineralske udtryk (ofte kaldet mineralitet) i vinen er terroirets signatur. De fleste kvalitetsvine bliver dyrket på fattig jord, hvor klippefundamentet ligger tæt på overfladen. Vinstokkenes rødder kan således nemt nå det og dermed suge de mineralske elementer, som det består af.

 

Download: FACT SHEETS