Left Fortsæt med at handle her
Ordre

Din kurv er i øjeblikket tom

You might like
Produkt
1000 kr
Tilføj til Kurv
Promotion
Read more

CHÂTEAU GIGOGNAN - NY

CHÂTEAU GIGOGNAN

Fakta og vine

Château Gigognan blev grundlagt helt tilbage i 1400-tallet og med 72 ha. marker er slottet stort efter fransk målestok. Den nuværende ejer, Jacques Callet, købte Gigonan i 1990’erne og satte gang i en større renovering. Han allierede sig med estimerede eksperter, bl.a. ønologen Philippe Cambie og producerer nu flere typer vin, lige fra hverdags Côtes du Rhône til fremragende Châteauneuf’er – alle sammen til meget rimelige priser. Der er tale om moderne og elegante vine, som naturligvis har områdets kraftige og saftige karakter. Slottet blev certificeret økologisk i 2010 og dyrker flere forskellige typer druer, bl.a. Grenache, Syrah og Mourvèdre. Er særligt kendt for deres hvidvin

Køb deres vine her Rødvin Hvidvin Rosévin Rødvin
  • Côtes de Rhône Vigne du Prieuré Rouge 17 40% Syrah 30% Grenache 15% Mouvedre 15% Cinsault
  • Châteauneuf du Pape Clos du Roi Rouge 2014 (Moderne stil) 70% Grenache 30% Syrah
  • Châteauneuf du Pape Cardinalice 2015 (Klassisk stil) 80% Grenache 20% Syrah
Hvidvin
  • Côtes de Rhône Blanc 2018 50% Roussanne 35% Grenache Blanc 22% Clairette 8% Bourboulenc
  • Côtes de Rhône Blanc viognier 2017 100% Viognier
  • Châteauneuf du Pape Clos du Roi Blanc 2016/17 54% Grenache Blanc 41% Clairette 5% Roussane
Rosévin
  • L`Échappée Rosé 2019 70% Grenache noir 30% Cinsault

FLERE TUSINDE ÅR GAMMEL HISTORIE

Château Gigognan er historien om en renæssance. Historien starter med en romersk legionær ved navn ”Gigius” (heraf navnet Gigognan), som fik tildelt domænet og byggede et tempel. Med udbredelsen af kristendom blev templet til et kapel og senere til et kloster. Hele vejen og faktisk helt tilbage til jernalderen har der været vinplanter i området. Men det var først fra 1400-tallet, hvor paven etablerede sig i nabobyen Avignon og havde sommerresidens i Châteauneuf-du-Pape, at den organiserede vinproduktion tog fart.

VERDENS CENTRUM

I omkring 200 år var Avignon centrum for den kristelige verden. Der var brug for store mængder vin i forbindelse med gudstjenesterne og de mange middage med de magtfulde gæster, som besøgte paven. Der blev stillet høje krav til vinens kvalitet og vinene fra Gigognan var i høj kurs.

GIGOGNANS RENÆSSANCE

I moderne tid blev Gigognans potentiale desværre ikke helt udnyttet. Først i 1990’erne, hvor den nuværende ejer Jacques Callet købte Château Gigognan, fik slottet igen høje ambitioner på vinens vegne. Jacques Callet satte gang i slottets renæssance med en omfattende renovering af både bygningerne, markerne og produktionsapparatet. Mr. Callet er ikke selv fra vinbranchen, så han allierede sig derfor med de dygtigste: først Eloi Dürrbach fra legendariske Domaine de Trévallon og senest den berømte ønolog fra Châteauneuf-du-Pape, Philippe Cambie.

ET UNIKT TERROIR

Château Gigognan ligger i Sorgues, en af de fem landsbyer, som tilsammen udgør appellationen Châteauneuf-du-Pape. Slottet på i alt 72 ha. er omringet af omkring 45 ha. rigtig gode vinmarker, klassificeret som Côtes du Rhône og Côtes du Rhône Villages. Markerne er beskyttet af en skov, som skaber et gunstigt mikroklima og en intim stemning. Få kilometer derfra ved Rhôneflodens bredder ejer Gigognan desuden en stor vinmark på 25 ha., klassificeret Châteauneuf-du-Pape. I modsætning til mange vinbønderfamilier i området, som har opkøbt små adspredte parceller, når økonomien og mulighederne bød sig, er Château Gigognan i besiddelse af én samlet enhed, som udgør et unikt terroir og forklarer Gigognans vines unikke identitet.

Jacques Callet har investeret store summer i at åbenbare slottets kæmpe potentiale – både i markerne og kælderen. Produktionen er økologisk, og vinificeringen er enkel og traditionel, men den understøttes af moderne faciliteter, der giver fuld kontrol over kvaliteten. Dette forklarer blandt andet præcisionen og finessen i slottets vine – ikke mindst de hvide, som Château Gigognan er særdeles kendt for.

Download: FACT SHEETS

  • Gigognan - Châteauneuf Clos du Roi Rouge 2014
  • Gigognan - Châteauneuf Clos du Roi Rouge 2014
  • Gigognan - Châteauneuf Clos du Roi Blanc