Left Fortsæt med at handle her
Ordre

Din kurv er i øjeblikket tom

You might like
Produkt
1000 kr
Tilføj til Kurv
Promotion
Read more

DOMAINE JEAN FOURNIER

Fakta og vine

I spidsen for Domaine Fournier står det unge vin-talent Laurent Fournier, en af de dygtigste og mest ambitiøse unge produceter i området. Domænet blev certificeret i 2011, samme år som Laurent blev kåret til årets unge talent. Her produceres først og fremmest mørke og imødekommende rødvine, der kan nydes unge, men som senere udvikler stor kompleksitet og terroir-karakter. De 18 ha. økologisk dyrkede vinmarker leverer dog også druer til fremragende hvid- og rosévine – her findes både Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Noir, Pinot Beurot og Aligoté.

Køb deres vin her


Produkter 
  • Bourgogne Rouge 2014 100 % Pinot noir

 

 

Domaine Jean Fournier er under ledelse af Laurent Fournier. På trods af sin unge alder besidder han allerede en solid portion erfaring som vinmager. Han er uddannet i Beaune og har fået en del af sin praktiske erfaring hos familien Moueix i Pomerol, hvor han var tilknyttet Château La Fleur-Pétrus.

 

 

EN UNG PRODUCENT MED SOLID ERFARING, SOM HAR HØSTET STOR ANERKENDELSE

I 2011 fik Laurent Fournier tildelt det prestigefyldte ”Trophée des Jeunes Talents”, en anerkendelse som går til den bedste unge vinbonde i henholdsvis Côte de Nuits, Côte de Beaune og Côte Chalonnaise. Domænet består af 18 ha. vinmarker. Størstedelen ligger i appellationen Marsannay og giver primært rødvine, men også hvidvine og rosé. Derudover ejer Domaine Fournier marker i Gevrey-Chambertin, Fixin og Côtes de Nuits Villages. Markerne er dyrket økologisk siden starten af 2000’erne, og domænet blev certificeret i 2011.

 

 

MARSANNAY – RISING STAR I BOURGOGNE OG EXCEPTIONEL KVALITET FOR PENGENE

Marsannay er den nordligste kommune i Côte de Nuits. Af historiske årsåger er den langt fra lige så kendt som Gevrey-Chambertin og Morey-Saint-Denis, der kun ligger få kilometer sydpå. I løbet af de sidste 10-15 år har en håndfuld ambitiøse producenter, bla. Laurent Fournier, bevist, at vinene fra Marsannays sagtens kan måle sig med de bedste vine i Bourgogne. Heldigvis for os er priserne i Marsannay stadig en del lavere end for vine fra det øvrige Côte de Nuits. Dette gør vinene fra Domaine Fournier til exceptionelt gode køb.

Den enestående kvalitet og personlighed i Domaine Fourniers vine skyldes nogle rigtig gode terroirs, kvalitetsvinstokke med en høj alder og ikke mindst et meget dedikeret arbejde, hvor vinbonden er tæt på sine vinstokke for at sikre perfekt sunde druer. Under hele processen – fra marken til flasken – er det et utal af små detaljer, der gør den store forskel. Det er imponerende at høre den faglige stolthed, som driver domænet, og opleve hvordan producenten hele tiden forsøger at tilpasse sig årgangens særlige vilkår for at lave den perfekte vin.

Ifølge Laurent Fournier selv, forsøger han at forene følgende elementer i sine vine: koncentration, terroir-karakter, renhed og balance. Dette opnås primært på markerne og understøttes i kælderen med en omhyggelig sortering, præcis vinificering og en begrænset brug af sulfitter samt lagring på store egefade (”Demi-Muids”). Disse ilter langsomt vinene, afrunder dem og understøtter deres evne til at ældes uden at præge dem med smagen af egefade.

Caravinsérail er blevet grundlagt i 2002, med det formål at udbrede kendskabet til dette stadig alt for ukendte vinområde, som producerer nogle yderst interessante vine – ikke mindst, når man tager de lave priser i betragtning. Huset ejer ikke selv vinmarker og producerer ikke nogle druer, men køber i stedet for, vine fra en håndfuld nøje udvalgte vinbønder og markedsfører dem under eget label.

Der er tale om en klassisk négociant-model, hvor en aktør med markedsekspertise køber varen hos dem, som er gode til at producere dem, men ikke nødvendigvis har afsætningsmulighederne eller ønsket herom. Caravinsérail adskiller sig fra mange andre négocianter ved sin lille størrelse (kun ca. 150.000 fl. / pr. år) og sit fokus fra starten på Ventoux-området, som bunder i grundlæggernes meget stærke lokale ekspertise.

Caravinsérail tilbyder et  sortiment af skønne vine – fra de charmerende og ukomplicerede til de mere ambitiøse – som illustrerer perfekt det, som Ventoux har at byde på: intense sydlandske vine med en frisk og afbalanceret karakter, til særdeles attraktive priser.

Ventoux – et attraktivt område med glimrende, afbalancerede vine til lave priser

Friskheden i vinene kommer fra de kølige luftstrømninger der bliver skabt af det høje bjerg. I en periode med markant klimaopvarmning, hvor mange vine fra Sydfrankrig, og Sydeuropa generelt, har udfordringer med høje alkoholprocenter og tyngde, er friskheden i vinene fra Ventoux en stor fordele for disse vine.

De særdeles attraktive priser, skyldes ikke en mangel på kvalitet, men nok mest – stadig i dag og på trods af unægtelige kommercielle succeser – en mangel på kendskab til området og dets potentiale samt en mangel på et klart image blandt forbrugere og meningsdannere. De bedste vine herfra udgør derfor (så længe det varer) noget af det bedste value-for-money i hele Rhônedalen.

Caravinsérail – et hus under forandring

Vi har haft fornøjelsen af, at arbejde med Caravinsérail siden 2004 og har haft en betydelig succes med deres vine, blandt andet på restaurationsmarkedet. Vi er tilfældigvis også kommet til at have en lille indflydelse på dets historie. Under en middag i København i 2013, hvor vi havde inviteret ham og et par andre, fortalte den nuværende ejer, at han ønskede at sælge firmaet. Til bords sad også Xavier Logette, som er eksportansvarlig for en anden af vores leverandører, Château Gigognan, i Châteauneuf-du-Pape. De to klingede godt sammen, og efter et par års samarbejde, har Xavier Logette overtaget Caravinsérail.

Dette kommer til at betyde nogle interessante ændringer for huset, som kommer til at udvide sit sortiment med vine fra flere andre steder i det sydlige Rhône og i Provence samt, at der bliver sat endnu større fokus på økologiske vine – noget vi godt kan lide hos Terroir Vinhandel!

Det bliver derfor spændende at følge Caravinsérails udvikling i de kommende måneder og år.

Download: FACT SHEETS