Velsmagende arrangementer
der gør dig klogere på vinens verden
L’ecole du vin – Vineas vinskole

Vil du lære mere om franske vine? De mange druer, regionernes placering og de vigtigste kommuner? At kende forskellen på eksempelvist Châteauneuf-du-Pape og Crozes-Hermitage? At smage forskellen mellem en Riesling-vin på sandsten og en på skifer? At forstå begrebet Terroir, og blive skarp på kombination af vin og mad?

Vinea inviterer dig til et kort og koncentreret vinskoleforløb, som vil gøre dig til lidt af en vinekspert. 600,-/person pr. lektion. NB: Begrænset antal pladser.

Forløbet
FAGLIGHED

L’Ecole du Vin er ikke et standard vinkursus. Vi nøjes ikke med at opremse vinområder og druenavne. Dette står allerede i din yndlings vinbog. Vi går også i dybden og perspektiverer. Vi inddrager historie og kultur – vigtige faktorer, som har formet franske vine i dag. Vi forklarer vinens tilblivelse gennem naturlige faktorer (geologi, klima, m.m.) og gennem produktionsmetoderne. Vi går i dybden, men bliver ikke (for) nørdet – og vi får alle med!

HYGGE

Vin handler først og fremmest om nydelse. Den sætter gang i samtaler og skaber relationer. Vores tilgang er seriøs, men vi glemmer ikke hyggen.

STORE OPLEVELSER

Vi serverer vine på højt niveau, fremstillet af nogle af Frankrigs bedste producenter. Rammerne for L’Ecole du Vin er michelinrestauranten Grønbech & Churchill ved Esplanadens grønne omgivelser i København. Til hvert tema, skaber køkkenchefen Rasmus Grønbech en platte med spændende kreationer, som matcher vinene og fremhæver deres kvaliteter.

HOLDNINGER

Hos Terroir Vinhandel, er vi overbeviste om, at de bedste vinoplevelser ikke kommer fra kæmpe ”vinfabrikker”, som anvender kemikalier i markerne og e-numre i kælderen. Vi tror på, at økologi og traditionelt håndværk giver de største vine, og at denne form for produktion er den eneste, der respekterer miljøet, menneskerne og den gode smag. Vi serverer derfor kun vine fra udvalgte små vingårde, som arbejder i overensstemmelse med disse holdninger – ikke dem fra de globale brands.

Vinsmagning og vinforedrag for virksomheder, foreninger og vinklubber

Kom tættere på vinens fascinerende univers og skab en uforglemmelig oplevelse for dine kunder, medarbejdere eller forenings- / klubmedlemmer med en vinsmagning fra Vinea. Vinea tilbyder spændende vinforedrag og vinsmagninger for virksomheder, foreninger og vinklubber. Vin er et fantastisk produkt, som får mennesker til at mødes, tale sammen og føle sig godt tilpas. Med en vinsmagning kan du give dine gæster en oplevelse, som involverer alle sanserne, skaber fællesskab og sammenhold og ikke mindst beriger gennem vinens mange dimensioner: kultur, geografi, historie, teknik, osv.

Vinsmagning med franske vine, gastronomi og holdninger

Vores speciale er franske vine. Corentin Bauer, stifter af Vinea, kender de franske vindistrikter ud og ind. Som franskmand har han også et dybtgående kendskab til kulturen og en unik forståelse for vinbøndernes mentalitet. Vores to andre fokusområder er bæredygtighed og gastronomi. Vi tror på, at man kan producere uden at tære på jordens ressourcer og vi mener også, at naturligt producerede vine giver en bedre smag i munden – renere smag og renere samvittighed. Dette budskab vil vi meget gerne udbrede og debattere. Derudover, har vi som leverandør til de førende gourmetrestauranter, et særligt forhold til mange af landets mest anerkendte kokke. Vi har stor erfaring med at afvikle totalarrangementer med vin og mad – fra det mest jordnære til Michelinoplevelsen. Vi har organiseret events for virksomheder og foreninger over hele landet med bla.: Rasmus Koefoed – Restaurant Geranium,  Wassim Hallal – Restaurant Frederikshøj, Thorsten Schmidt – Restaurant Malling & Schmidt, Mads Refslund – tidl. Restaurant M.R., Bo Jacobsen – Restaurationen, Paul Cunningham – Restaurant Henne Kirkeby Kro, Jan Hurtigkarl – Restaurant Mielcke & Hurtigkarl, Nicolai Nørregaard – Restaurant Kadeau, Rasmus Grønbech – Restaurant Grønbech & Churchill.

Priser

Vi laver arrangementer i forskellige prisklasser. En typisk vinsmagning, uden mad, for 20 personer koster ca. 200-250 kr. per gæst.

  • Prisen for vores arrangementer består af følgende elementer:
  • Vinene. En god hverdagsvin koster ca. 50-100 kr., mens sjældne vine kan koste mange tusinde kroner. Prisen på arrangementet varierer naturligvis derefter.
  • Honorar. Dækker for foredragsholderen tid og forberedelsestid, samt “undervisningsmaterialet”. Honoraret er fast og ligger på 2.500 kr. inkl. moms.
  • Transport. For arrangementer udenfor Hovedstadsområdet, beregnes der transportomkostninger.
  • Mad (tilvalg). En lille hapser med pølser og oste, en solid egnsret fra eks. Bourgogne, eller en 7-retters Michelinmiddag er nogle af mulighederne. I er også naturligvis helt frie til at fravælge mad eller selv at stå for det.
Afvikling

Sted I bestemmer selv hvor jeres vinsmagning skal finde sted. Mange firmaer vælger at afholde arrangementerne på egen domicil. Ellers har vi mange gode forslag til egnede lokaler, i alle størrelser, over hele landet.

Tilbehør

En unik vinoplevelse kræver gode vinglas. Hvis I vælger en vinsmagning i eget hus men mangler vinglas, kan vi naturligvis hjælpe med det. Forhør dig omkring de mange muligheder på info@vinea.dk eller ved at ringe til Corentin Bauer på 2243 0874, så vi kan tage en dialog omkring den optimale løsning for at skabe det bedste arrangement for netop jer.

Vinsmagning
Kundereferencer

Vi har afholdt vinarrangementer for blandt andre: KMDs vinklub, Siemens’ vinklub, Ernst & Youngs vinklub, CBS’s vinklub, Netcompany, Nordea, Novo Nordisk, FSB, Accenture, MEC Access, Aller Medier, KHR Arkitekter, Sunstone Capital, Round Table, Haldor Topsøes vinklub, B&O, Chr. Hansens vinklub, Momondo.

smagning-43
En vinsmagning med Vinea er ideel når
  • Du ønsker at pleje og skabe personlige bånd med dine kunder
  • Du vil styrke fællesskabet blandt kollegaer og medarbejder

Eksempler på vinforedrag

  • Franske regioner eller underregioner: Champagne, Alsace, Bourgogne, Loire, Sydvest, osv. Eller Puligny-Montrachet, Côte des Blancs, Châteauneuf-du-Pape… – Druer: Riesling, Pinot-Noir, Chardonnay, Grenache, Cabernet…
  • Producenter: i dybde med en eller flere producenter – evt. med tilstedeværelse af en vinbonde
  • Vin & Mad: vine & oste, vin & chokolade, franske specialiteter,  gourmetaften i samarbejde med en kok.
cave
Vineas Vinskole

Forløb på 4 til 6 seancer. Dybtgående gennemgang af de vigtigste franske vinregioner samt druer og produktionsmetoder. Lær at smage og bliv fortrolig med de franske vine. Specielt velegnet til virksomheder, som ønsker at netværke og/eller skabe personlige relationer med kunder.

Kontakt os

Vi er her ikke lige nu men send os en mail så vender vi tilbage så hurtigt som muligt.

Not readable? Change text. captcha txt