L’Ecole du Vin
Vineas vinskole

L’ecole du vin – Vineas vinskole

Vil du lære mere om franske vine? De mange druer, regionernes placering og de vigtigste kommuner? At kende forskellen på eksempelvist Châteauneuf-du-Pape og Crozes-Hermitage? At smage forskellen mellem en Riesling-vin på sandsten og en på skifer? At forstå begrebet Terroir, og blive skarp på kombination af vin og mad?

Vinea inviterer dig til et kort og koncentreret vinskoleforløb, som vil gøre dig til lidt af en vinekspert.

550,-/person pr. lektion. NB: Kun 20 pladser per gang.

FAGLIGHED

L’Ecole du Vin er ikke et standard vinkursus. Vi nøjes ikke med at opremse vinområder og druenavne. Dette står allerede i din yndlings vinbog. Vi går også i dybden og perspektiverer. Vi inddrager historie og kultur – vigtige faktorer, som har formet franske vine i dag. Vi forklarer vinens tilblivelse gennem naturlige faktorer (geologi, klima, m.m.) og gennem produktionsmetoderne. Vi går i dybden, men bliver ikke (for) nørdet – og vi får alle med!

HYGGE

Vin handler først og fremmest om nydelse. Den sætter gang i samtaler og skaber relationer. Vores tilgang er seriøs, men vi glemmer ikke hyggen.

KVALITETSOPLEVELSER

Vi serverer vine på højt niveau, fremstillet af nogle af Frankrigs mest ambitiøse producenter. Vinene akkompagneres af lækre franske charcuterier og oste, fra lige så dedikerede håndværker.

HOLDNINGER

Hos Vinea, er vi overbeviste om, at de bedste vinoplevelser ikke kommer fra kæmpe ”vinfabrikker”, som anvender kemikalier i markerne og e-numre i kælderen. Vi tror på, at økologi og traditionelt håndværk giver de største vine, og at denne form for produktion er den eneste, der respekterer miljøet, menneskerne og den gode smag. Vi serverer derfor kun vine fra udvalgte små vingårde, som arbejder i overensstemmelse med disse holdninger – ikke dem fra de store brands.

5. APRIL: BOURGOGNE
HJEMSTED FOR TERROIR-VINEN

Første lektion i “L’Ecole du Vin” tager udgangspunkt i Bourgogne – området, der historisk set må siges at være hjemsted for terroir-begrebet.

D. 5. april tager Corentin Bauer dig gennem alle de facetter, der er essentielle for at forstå dette fænomenale vinområde. Der vil være en gennemgang af hovedområderne og de mest brugte druer, samt de naturlige faktorer, der er særegne for Bourgogne. Vi tager på en rejse op gennem Bourgognes historie, udforsker ”les terroirs” gennem en komparativ smagning, og taler om, hvordan man formår at lave den helt rigtige sammensætning af vin og mad. Og sidst, men ikke mindst, vil Corentin belyse nogle af de konsekvenser, der er ved Bourgognes popularitet og hvad det betyder for den enkelte vinentusiast, at hele verden tørster efter Bourgogne.

Vi glæder os til at vise dig, hvad denne mesterlige region kan!

TID

Kl. 18.00 – 21.00

STED

Vinea | Nørre Voldgade 48 kld. | 1358 København K

3. MAJ: LOIRE
FRANKRIGS BEDST BEVAREDE VINHEMMELIGHED

Anden lektion i “L’Ecole du Vin” handler om Loiredalen, et utroligt spændende og varieret distrikt, som strækker sig langs Loire-flodens 1.000 km. gennem Frankrig. Alle kender den hvide Sancerre, mange kender Pouilly-Fumé og Muscadet, men hvad med de omkring 70 andre underområder, hvor der både produceres rødvine, hvidvine, mousserende og søde vine, baseret på omkring 20 forskellige druetyper? Ingen andre regioner i Frankrig byder på så stor en variation af vine. På trods af dette og af dens popularitet på danske stjernerestauranter, er Loire stadig en velbevaret hemmelighed for mange.

D. 3. maj tager Corentin Bauer jer på en tur i det historierige Loiredal, hvor Frankrigs konger og andre adelige har bygget nogle af europas meste pragtfulde slotte og etableret et fundament til et højkvalitets vinbrug. Efter en generel præsentation af regionen og dets forskellige underområder vil vi gå i dybde med de vigtigste druer og de vigtigste A.O.C.’er. Vi vil også se på den kæmpe terroirdiversitet, som regionen rummer og på de naturlige forhold, der gør det muligt at produceret store vine i et område, som ellers ligger meget nordligt og stærkt udsat for oceanisk vejr.

Vi glæder os til at give dig indsigt i en af Frankrigs mest interessante vinregioner!

TID

Kl. 18.00 – 21.00

STED

Nørre Voldgade 48 kld. | 1358 København K

7. JUNI: ALSACE
STEDET HVOR ORDET MINERALITET BLIVER EVIDENT

Alsace er formentligt det franske vindistrikt, som fleste danskere har besøgt. Det kan forklares ved områdets skønhed, den relative geografiske nærhed og måske ved at befolkningen er nemmere at forstå end de ”rigtige” franskmænd. På trods af det er regionen – vinmæssigt – stadig underkendt og undervurderet. Vinene fra Alsace regnes stadig af for mange til at være udelukkende konsumvine.   Det er nok de færreste danske vindrikker, der er klar over hvor store vine, der bliver produceret i Alsace.

D. 7. juni hos Vineas L’Ecole du Vin vil vi naturligvis tale om og smage regionens syv karakteristiske druer. Her får de, i modsætning af de andre franske distrikter, lov til at stå frem på etiketterne. Hvordan kan det være? Druerne er uden tvivl det mest iøjnefaldende, men bag dem gemmer sig en unik mosaik af terroirs, der udspringer fra en lang og yderst kompleks geologisk historie. I de rette hænder skaber de vine i verdensklasse. Vi vil dykke ned i disse forskellige terroirs samt opleve og forstå, hvordan de påvirker vinenes karakter. Her vil ordet mineralitet blive rigtig konkret. Som altid, vil vi inddrage gastronomi og se på de uendelige kombinationer, der er mulige med Alsace-vine.

En aften, der byder på mange overraskelser og helt sikkert tager dig et niveau videre i forhold til din opfattelse af den velkendte region!

TID

Kl. 18.00 – 21.00

STED

Vinea | Nørre Voldgade 48 kld. | 1358 København K

16. AUGUST: BORDEAUX & SYDVEST
VERDENS MEST KENDTE VINE OG DE GLEMTE OMRÅDER

Denne omgang af Vineas L’Ecole du Vin vil være en komparativ lektion i naboregionerne Bordeaux og Sydvest. Her vil vi udforske ligheder og forskelle mellem disse regioner og ikke mindst stille spørgsmålstegn ved, hvorfor det netop er Bordeaux frem for Sydvest, der står for produktionen af nogle af verdens mest berømte vine. Er der virkelig noget om hypen eller kan man med fordel nyde godt af vine af samme kvalitet til de fordelagtige priser i det glemte Sydvest?

D. 16. august udlægger Corentin Bauer de karakteristika, der gør områderne Bordeaux og Sydvest særlige – og hvilke ligheder, de to har. Der vil være en gennemgang af de vigtigste hovedregioner, deres respektive naturlige forhold, som er altafgørende for de færdige vine, den traditionelle brug af druer, klassifikationer m.v. Vi vil kigge på hvilke kulinariske sammensætninger, der er optimale for disse sydlige, traditionelt fyldige vine. Vi vil gennemgå og diskutere den luksusbranding, der dominerer markedet i Bordeaux, de høje priser samt de globale udfordringer, dette har haft for områdets ry.

Vi glæder os til at give dig en kritisk indsigt i disse – på hver deres måde – exceptionelle naboregioner!

TID

Kl. 18.00 – 21.00

STED

Vinea | Nørre Voldgade 48 kld. | 1358 København K

13. SEPTEMBER: RHÔNEDALEN
OPLEV FORSKELLEN PÅ NORD- OG SYDRHÔNE

Denne gang kaster Vineas L’Ecole du Vin sit kærlige blik på Rhônedalen – en vinregion, domineret af store hovedområder, som Châteauneuf-du-Pape i syd og Crozes-Hermitage, Hermitage og Saint-Joseph i nord. Vi vil i denne lektion fokusere på de overordnede karakter- og traditionsforskelle mellem henholdsvis Nord- og Sydrhône samt belyse, hvad der gør disse områder helt særlige.

D. 13. september præsenterer Corentin Bauer Rhônedalen, tager dig igennem dens hovedområder, vinproduktionstraditioner og de naturlige forhold, der gør området helt til sit eget – og ikke mindst de altafgørende forskelle, der er på Syd- og Nordrhône. Vi taler om hvilken mad, der kunne være fantastiske ledsagere til de forskellige Rhône-typer og tager dig helt tæt på vores producenter. Vi giver dig et nuanceret indblik i Rhônes historie – storhedstiden, forglemmelsen og det nyere comeback og diskuterer, hvilke udfordringer Rhône står overfor i dag og i fremtiden.

Vi glæder os til at vise dig forskellen på disse to fantastiske vinområder i regionen Rhône!

TID

Kl. 18.00 – 21.00

STED

Vinea | Nørre Voldgade 48 kld. | 1358 København K

11. OKTOBER: MIDI & KORSIKA
EN SYDFRANSK TOUR DE FORCE

Ordet ” Midi ” refererer til Sydfrankrig, men er ikke en helt fast størrelse. Vi vil bruge det som en betegnelse for den bue langs Middelhavet, som består af Provence, Languedoc og Roussillon. Dertil lægger vi “skønhedsøen” Korsika. Ovenstående områder fremstår med en stor diversitet af klimaer, traditioner og sågar sprog, men der er også en del ligheder – blandt andet i druerne og vinenes karakter – som gør det relevant at tage dem under ét.

D. 11. oktober vil vi hos Vineas L’Ecole du Vin præsentere dig for de mange druer og appellationer, som du bør kende i Midi & Korsika, og også for dem som vil få dig til at lyde super tjekket ved den næste vinaften med vennerne. Lidt af en tour de force, men vi lover at skabe klarhed og overblik. Denne del af Frankrig, som er under en rivende udvikling, byder på varierede, storslåede oplevelser og muligheden for at erhverve ægte store vine til fornuftige priser.

Vær forberedt på en aften med saft, kraft og krydderier, som varmer i det kølige efterår!

TID

Kl. 18.00 – 21.00

STED

Vinea | Nørre Voldgade 48 kld. | 1358 København K

8. NOVEMBER: CHAMPAGNE
DE STORE BRANDS OG TERROIR-CHAMPAGNE

Champagnemarkedet er i høj grad domineret af store, berømte brands, men Vinea tror på en hel anden slags champagne: Den fra de små, terroirnære producenter. Derfor udfordrer Vineas L’Ecole du Vin i denne sidste lektion disse veletablerede, masseproducerende brands, når vi kaster lys over det eftertragtede Champagne.

D. 8. november afsluttes vinskoleforløbet med et brag, når Corentin Bauer tager os igennem vinregionen Champagne. Her gennemgås regionens hovedområder, traditionerne for valg af druer samt de naturlige forhold, der gør Champagne til noget helt særligt. Corentin belyser, hvordan champagne bliver produceret og hvilken mad, man bør spise til disse mousserende perler. Hernæst diskuterer vi og belyser netop, hvad terroir-champagnen kan kontra de mere berømte champagner fra de store luksusbrands.

Vi glæder os til at præsentere dig for verdens bedste bobler!

TID

Kl. 18.00 – 21.00

STED

Vinea | Nørre Voldgade 48 kld. | 1358 København K

ALT DET PRAKTISKE

DKK 550,- /person pr. lektion. Dette er inkl. en let anretning bestående af lækre franske oste og charcuterispecialiteter, samt brød og smør.

Billetter kan købes via Billetto her

Billetter til L’Ecole du Vin refunderes som udgangspunkt ikke. Hvis du er forhindret i at deltage, må du gerne kontakte os. Hvis vi kan nå at finde en anden aftager, sender vi dine penge tilbage.

Kun 20 pladser til rådighed pr. lektion.

Hvis der skulle være nogle allergier eller andre forbehold, vi skal tage hensyn til for at sikre alle deltagere den bedst mulige oplevelse, bedes man kontakte os på cb@vinea.dk.

DET ENKLE ARRANGEMENT

For hvert arrangement – hver enkelt region – gennemgår vi geografien, druerne og de vigtigste forhold, som giver vinene deres kvaliteter og deres unikke karakter. Dette illustreres gennem en smagning af 7-10 udsøgte vine, fremstillet af nogle af de førende producenter.

HVEM HENVENDER L’ECOLE DU VIN SIG TIL?

Vores vinskole henvender sig til alle med interesse for kvalitetsvin. Vi tager tingene fra starten. Du behøver ikke at have særligt kendskab til vin i forvejen. Vi kan dog også garantere, at de mere garvede vinsmagere ikke kommer til at kede sig.

FOREDRAGSHOLDER

Corentin Bauer. Franskmand. Indehaver af Vinea, leverandør til Danmarks bedste restauranter og til kvalitetsbevidste virksomheder siden 2004. Over 25 års professionel erfaring med vin.  Afholder mange kurser og vinskoleforløb for vinklubber og virksomheder.

Kontakt os

Vi er her ikke lige nu men send os en mail så vender vi tilbage så hurtigt som muligt.

Not readable? Change text. captcha txt